fredag 2 mars 2018

Tacopotatisgratäng

Ikväll hoppar vi över de vanliga kycklingtacosen här hemma och provar tacopotatisgratäng istället. Kul med någonting nytt!

Tacopotatisgratäng (ca 6 portioner)
400 gram färdigstekt och kryddad tacofärs
8-10 mellanstora potatisar
5 dl grädde
200 gram smaksatt färskost
1- 2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
riven ost (gärna prästost)


Ställ ugnen på ca 200 grader. Skala och skiva potatisen. Smörj formen, som bör ha ganska höga kanter,  med smör. Rör ihop grädde med smaksatt färskost. Pressa ner vitlöken och krydda och salta. Rör ihop potatis & gräddblandningen. Och häll upp i den smorda formen, varvat med tacofärsen. (Gräddblandningen ska täcka potatisen ordentligt, så ev kan det behövas att hälla över lite grädde till. )
Ställ in i ugnen och grädda i ca 50 – 60 minuter , eller tills potatisen känns mjuk. 
När det är 20 minuter kvar av gratineringen, ta ut formen och riv över lite ost och ställ tillbaka i ugnen igen. När den är färdiggratinerad, så är det bra om den kan stå ca en kvart under folie innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...