tisdag 27 februari 2018

Röding med dill- och gräslökspotatis

Idag råkade det hamna några rödingfiléer i kundvagnen när jag handlade. Plötsligt låg de bara där...
Det blev en riktig vardagslyxmiddag en helt vanlig tisdag! Enkelt och väldigt gott!!
Även femåringen åt med god aptit.

Röding med dill- och gräslökspotatis

3 färska rödingfiléer
potatis lagom till 4 personer
2 dl creme fraiche
1-2 dl grädde
2 tsk Johnnys senap
75 gram röd stenbitsrom
0,5 dl finhackad gräslök
0,5 dl finhackad dill
salt 
vitpeppar

Koka potatisen.
Hetta upp en stekpanna och ha i lite smör. När smöret smält och nästan är lite brunt lägg i rödingfiléerna med skinnsidan neråt. Salta och peppra filéerna. Dra ner temperaturen till strax under medel. Låt rödingen steka i ca 8 minuter. Vänd sedan på den och stek i 1-2 minuter.
Under tiden blanda creme fraiche, grädde och senap i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt dill, gräslök, stenbitsrom och potatisen, skuren i mindre bitar och blanda runt. Salta och eventuellt peppra potatisen. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...