tisdag 6 februari 2018

Spaghetti carbonara

Vi har haft en lång och seg förkylningsperiod hela början av året och toppade det hela med magsjuka hos sonen. Inspirationen för matlagning har inte varit på topp så det har blivit mycket halvfabrikat och annat inte så spännande.
Häromdagen provade vi i alla fall den här goda spaghetti carbonaran:


Spaghetti carbonara

Ett paket rökt skinka
En purjolök 
En grönsaksbuljongtärning
Vitlöksklyfta
Två 5 dl vispgrädde
2-3 dl riven ost
Ett paket bacon
Spaghetti

Skär upp skinkan i små bitar och finhacka purjolöken.
Fräs skinkan, purjolöken, grönsaksbuljong och pressad vitlök i en kastrull.
Tillsätt grädden och låt koka upp.
Tillsätt osten och rör tills den smält.

Klipp bacon i små bitar och knaperstek dem. Koka spaghetti.
Servera spaghettin med såsen och toppa med knaperstekt bacon och gör en god sallad till.
Den här maten fick högt betyg av familjen. Gissar att det inte är det mest hälsosamma man kan äta, men man blev ordentligt mätt på en måttlig portion.
Det räckte till middag för tre personer plus tre matlådeportioner så det går nog att skala ner lite om man inte vill ha så mycket mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...