onsdag 27 september 2017

Hemmagjorda hamburgare

Ikväll är det ju lillördag och vi lyxade till det lite med hemmagjorda hamburgare. Färsen har vi såklart malt själva så den är både finmald och består av ok kött.

Hemmagjorda hamburgare (4 st)

500 gram nötfärs 
salt, efter smak
peppar, efter smak
2 tsk worcestershiresås (eller konjak)

Lägg köttfärsen i en bunke, tillsätt ca 1 tsk salt och ca 1 krm peppar. Blanda i worcestershiresåsen och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare med hjälp av en hamburgerpress.
Pressa hårt så att de håller ihop under grillningen/stekningen.



Om du ska grilla dem på grillen så gnid in dem i lite olivolja strax innan du lägger dem på grillen. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.

Vi använder hamburgerbröd av storleken XL, de säljs som fyrpack.
Fyll hamburgerbrödet med en hamburgare, ketchup, senap, hamburgerdressing, en ostskiva, sallad, smörgåsgurka, tomatskivor, rostad eller färsk skivad lök. Vill man så kan man servera pommes strips till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...