Omelett med svampstuvning
Omelett
1,5 msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
Smörj en gratängform ca 20 x 30 cm. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Ta kastrullen åt sidan och vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt saltet och häll smeten i formen. Grädda omeletten mitt i ugnen, 200 grader, i ca 25-30 minuter tills omeletten börjar få färg.
Svampstuvning
400 gram färska champinjoner eller kantareller
3 msk margarin
2,5 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk soja
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Borsta, skölj och skär svampen i bitar. Lägg svampen i en kastrull och koka bort det mesta av vätskan på medellåg värme. Tillsätt fett och låt svampen steka 5-10 minuter tills det knäpper i den och fettet klarnar.
Strö mjöl över svampen och rör om. Späd, under omrörning, med grädde och tillsätt soja, salt och svartpeppar. Koka på svag värme 10-15 minuter och smaka av.
När omeletten är klar häller du svampstuvningen över den och den är då klar att serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar