söndag 3 december 2017

Knäck

Idag är det ju första advent och dags att börja fundera över vilket julgodis man ska göra i år. Viktigaste julgodiset av dem alla är ju givetvis knäcken. Ingen jul utan knäck! Här är receptet jag använder mig av. Fungerar toppen år efter år.

Knäck

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
0,5 dl finhackad skållad mandel
2 msk smör

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka på medelvärme till 125 grader.
Håll koll på temperaturen med en termometer!
Tillsätt mandel och smör och portionera ut smeten i knäckformar från Toppitz.

Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...