Janssons frestelse
3 gula lökar
1 1/2 kg potatis (fast)
2 msk smör eller margarin (att steka i)
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
3 msk smör eller margarin (att klicka över)
Sätt ugnen på 175˚C.
Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i matfettet i en stekpanna.
Skär potatisen i tunna strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form (eller flera små). Potatis i botten och överst. Koka upp grädden och mjölken.
Skär potatisen i tunna strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form (eller flera små). Potatis i botten och överst. Koka upp grädden och mjölken.
Häll på gräddmjölken och allt ansjovisspad. Strö på ströbröd och klicka över matfettet.
Grädda i nedre delen av ugnen 1,5 - 2 timmar.
Om den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar