lördag 23 december 2017

Janssons frestelse

Janssons frestelse

3 gula lökar 
1 1/2 kg potatis (fast)
2 msk smör eller margarin (att steka i) 
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g) 
4 dl vispgrädde 
2 dl mjölk 
2 msk ströbröd 
3 msk smör eller margarin (att klicka över) 
Sätt ugnen på 175˚C.
Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i matfettet i en stekpanna.
Skär potatisen i tunna strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form (eller flera små). Potatis i botten och överst. Koka upp grädden och mjölken.
Häll på gräddmjölken och allt ansjovisspad. Strö på ströbröd och klicka över matfettet.
Grädda i nedre delen av ugnen 1,5 - 2 timmar.  
Om den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...