fredag 22 december 2017

Hallontryffel

Idag ska jag göra de här tryfflarna, sen blir det inte lika många godisrecept här :-)


Hallontryffel (ca 20 st)

0,5 dl hallon (färska eller frysta)
1 msk socker
25 g smör
1/4 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
150 g mjölkchoklad
kakao

Lägg hallon och socker i en kastrull och koka samman så att vätskan försvinner något. Smält smör tillsammans med grädde i en annan kastrull. Tillsätt hallonen. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner i den varma grädden. Rör om till en jämn smet. Ställ tryffelsmeten att stelna. Ta en tesked med tryffel och rulla till kulor. Häll kakao på ett fat och rulla tryffeln i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...