tisdag 10 oktober 2017

Torsk med äggsås

Fisken
 
400 gram torskfilé
2 lagerblad
1 fiskbuljongtärning
1,5 liter vatten
 
Äggsåsen
 
1 msk smör
4 msk mjöl
4 dl mjölk
4 ägg
2 msk fryst hackad dill (färsk fungerar såklart också)
salt och vitpeppar

Tina fisken. Skär den i mindre bitar. Koka upp vattnet tillsammans med lagerbladen och buljongtärningen. Lägg i fisken när det kokar. Låt sjuda 3-4 minuter.

Koka äggen och låt dem svalna. Skala dem och hacka i små bitar. Smält smöret och rör ut mjölet i det. Tillsätt mjölken och vispa. Låt det koka upp en gång, krydda med salt och peppar. Tillsätt de hackade äggen och kryddorna.

Servera tillsammans med nykokt potatis eller potatismos och ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...