måndag 9 oktober 2017

Flygande Jacob

Idag är schemat fullspäckat med tandhygienist, besiktning av hästtransporten och föräldramöte på förskolan, så idag behöver vi en riktigt snabblagad middag. En gammal klassiker som man aldrig ledsnar på! Har du aldrig provat så rekommenderar jag verkligen denna rätt!

Flygande Jacob
1 färdiggrillad kyckling
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1 banan
2,5 dl Kelda mellangrädde (alternativt vispgrädde för fetare variant)
ca 3 msk Heinz chilisås
1 paket bacon (kan uteslutas för magrare variant)
ca 1 dl jordnötter 
Sätt ugnen på 225 grader. Ta loss kycklingköttet och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över salladskryddan. Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden alternativt skär slantar och fördela över kycklingen.
Vispa grädden så den blir fluffig. Blanda i chilisåsen. Bred gräddblandningen över kycklingen och bananen. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Koka ris så att det är klart samtidigt.
Klipp baconet i små bitar och knaperstek dem.
Strö bacon och jordnötter över den färdiggratinerade kycklingen.
Servera med riset och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...