lördag 7 oktober 2017

Pepparbiffar och klyftpotatis

Äntligen lördag! Ikväll lyxar vi till det lite här hemma med pepparbiffar och klyftpotatis. Det svåra är att inte äta sig mätt för senare ikväll tänkte vi äta några kräftor. Stora och goda. Dem måste man ju få plats med också! 😀

Pepparbiffar

500 g fläskfilé
1,5 tsk Fem Peppar
1,5 msk kalvfond
2,5 dl matlagningsgrädde
2 krm kinesisk soja
salt

Mal pepparn (eller stöt den om du inte har en pepparkvarn). Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och platta till dem något. Klappa in kryddan på köttskivorna. Stek skivorna försiktigt i flytande matfett på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida. Salta lätt.
Tillsätt kalvfonden, matlagningsgrädden och sojan och låt det koka upp och sjuda ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och broccolibuketter eller grön sparris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...