lördag 14 oktober 2017

Kyckling och baconpaj

Även med denna rätt har jag blivit inspirerad av Jennys Matblogg. Hon lagar riktigt god mat!

Kyckling & baconpaj

pajdeg
125 gram margarin
3 dl vetemjöl
4 msk vatten

fyllning
ca 400-500 gram kycklingfilé
4 dl creme fraiche
100 gram creme bonjour-ost med vitlökssmak (eller om man föredrar annan smak)
2 msk chilisås
1-2 paket bacon
ca 1 dl ost
salt och peppar

Lägg mjölet i en skål. Smula sönder margarinet i mjölet med fingertopparna så att det blir en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en osmord pajform, 20-25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter, 225 grader. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.

Skär kycklingen i små bitar, bryn den och häll på lite vatten och koka den tills den är tillagad.
Klipp bacon i små bitar, knaperstek dem och tillsätt till den färdiga kycklingen. Tillsätt även creme fraiche, ost, chilisås, salt och peppar och låt det sjuda innan du häller det i det förgräddade pajskalet.
Strö den rivna osten ovanpå fyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20-30 minuter.

Servera tillsammans med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...