torsdag 5 oktober 2017

Herrgårdskyckling

Ikväll kommer hovslagaren för att sko mina hästar så då blir det en kycklingrätt som går att förbereda i god tid för att bara slänga in i ugnen för tillagning samtidigt som potatisen kokar.

Herrgårdskyckling (4 portioner)
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg 4 kycklingfiléer skurna i mindre bitar i en ugnssäker form. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Blanda 4-5 dl creme fraiche med 100 gram finhackad rökt skinka, 2 msk hackad persilja, 2 tsk Johnnys senap och drygt 2 dl riven lagrad ost (jag använder gärna prästost, men det väljer man ju efter sin egen smak).
Bred blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Servera med kokt potatis eller klyftpotatis och valfria grönsaker.
innan ugnen 


färdig herrgårdskyckling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...