Marinerad kyckling
kycklingfiléer
Santa Maria grillmarinad
vatten
Jordnötssås
lite matolja
ca 1-2 tsk röd chilipasta
1 burk kokosmjölk
ca 0,5 dl jordnötssmör (Skippy med jordnötsbitar är godast till denna sås)
ca 0,5 tsk pressad citron
ca 0,5-1 msk strösocker
lite salt
Häll lite olja i en stekpanna. Fräs chilipastan någon minut. Tillsätt sedan kokosmjölken och låt det koka upp. Dra ner värmen lite och tillsätt jordnötssmöret. Rör om hela tiden tills det smält. Tillsätt sedan citron, salt och socker och låt såsen sjuda någon minut.
Servera tillsammans med ris.
Styrkan kan justeras med mängden chilipasta om man vill ha den starkare eller svagare.
Sonen föredrar att få lite steksky (grillmarinad plus vatten) från kycklingen istället för jordnötssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar