lördag 16 december 2017

Kycklingbollar med oregano

Detta är dagens middag:

Kycklingbollar med oregano

500 g kycklingfärs
1 ägg
1 fint hackad vitlöksklyfta
knappt 0,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
1,5 tsk torkad oregano + lite till servering
100 g fetaost
olivolja att steka med
svarta kärnfria oliver

Blanda kycklingfärs, ägg, vitlök och kryddor. Rör ihop till en smet. Tärna fetaost i små kuber. Rulla färsen till bollar och tryck in en fetaostkub i mitten.

Stek kycklingbollarna i olja på mellanvärme tills de är helt genomstekta.

Servera med ratatouille och stekt potatis eller klyftpotatis. Garnera med färsk oregano och oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...