lördag 18 november 2017

Torsk med potatis och äggsås

Ikväll ska vi äta kräftor så dagens middag blir fisk så att man inte blir sådär proppmätt att man inte vill äta någonting mer senare utan man blir lagom mätt.

Torsk med potatis och äggsås (4 pers)

4 bitar MSC-märkt torskryggfilé (á 125 gram)
700 gram fast potatis
100 g purjolök (det vita)
4 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 msk finskuren dill
1 msk finrivet citronskal
5 ägg
smör, salt, svartpeppar och dill till garnering

Krydda torsken med 1 tsk salt runtom. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt. Koka upp vatten, grädde och buljongtärning i en kastrull.
Lägg potatis och purjolök i en smord ugnsform. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll buljongen över potatisen och löken. Täck med folie och ställ i mitten av ugnen (225 grader) i ca 30 minuter.
Ta ut formen, lägg i tinad torsk, dill och citronskal. Ställ in formen ytterligare 10 minuter utan folie. Sedan på med folien och låt stå 10-15 minuter till.
Hårdkoka äggen, skala dem och finhacka äggen. Toppa rätten med ägg och dill.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...