onsdag 1 november 2017

Ost- och skinkpaj

Idag kör vi på sonens favoritpaj. Enkel och god och funkar perfekt att frysa in bitar till matlåda vid ett senare tillfälle! Idag äter vi den tillsammans med marinerade bönor.

Ost och skinkpaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram margarin
4 msk vatten
Lägg mjölet i en skål. Smula sönder margarinet i mjölet med fingertopparna så att det blir en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en osmord pajform, 20-25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter, 200 grader.
Fyllning
100 gram rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk
2-3 dl riven ost
Skär skinkan i centimeterstora bitar. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och lite svartpeppar och blanda i osten. Lägg först skinkan i det förgräddade pajskalet och häll sedan på äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, 200 grader.
Servera tillsammans med en god sallad och gröna oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...