söndag 5 november 2017

Kycklingwok

Kvällen middag bestod i en kycklingwok som räckte till oss tre plus två lunchlådor. Trots att sonen vid första anblicken deklarerade att han tyckte minsann inte om den där maten så erkände han då han smakat att det var gott. Förutom morötterna och vattenkastanjerna... Det är ju svårt att göra alla nöjda, men vi vuxna tyckte om allt i alla fall.
 
Kycklingwok

3 frysta kycklingfiléer
Santa Maria grillolja allround
vatten
äggnudlar
wokgrönsaker
vattenkastanjer
jordnötter

Tina kycklingfiléerna, skär dem i lagom stora tärningar. Koka dem i vatten plus grillolja.
Under tiden stek wokgrönsakerna i en stor stekpanna. Tillsätt även vattenkastanjerna. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
När wokgrönsakerna är klara och kycklingen genomkokt, tillsätt kycklingen plus marinadblandningen till wokgrönsakerna. Tillsätt önskad mängd jordnötter (valfritt) samt nudlarna. Klart att servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...