söndag 12 november 2017

Evas löksill

Min svärmor brukar göra en särskild sillsort som är sambons favorit. Självklart måste det receptet finnas med här i bloggen. Denna sill är standard hos oss såväl på julbordet som i påsk och på midsommar.
Evas löksill
2 burkar Abbas inläggningssill
rödlök
1 dl ättika (ättiksprit)
2 dl vatten
3 dl strösocker
ca 10 kryddpepparkorn
Blanda ättiksprit, socker och vatten och koka upp.
Låt det svalna helt. Skär sillfiléerna i bitar och rödlöken i ringar. Jag brukar använda en stor rödlök, men här kan man ju anpassa efter tycke och smak. Tillsätt sill, rödlök och kryddpeppar och låt dra i kylskåp i minst 2 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...