tisdag 7 november 2017

Asiatisk lax

Idag åt vi asiatisk lax här hemma. En av de allra godaste laxrätterna! Lättlagad är den också.

Asiatisk lax

laxfilé
malen ingefära
brunt farinsocker
salt
vitlök, hackad i fina bitar
matlagningsgrädde

Lägg laxfilé eller portionsbitar av lax i en gratängform. Strö malen ingefära, farinsocker, salt och hackad vitlök ovanpå laxen. Häll 2,5 dl matlagningsgrädde i formen. Tillaga i ugnen, 225 grader, i ca 15-30 minuter tills laxen är klar.
Servera med kokt potatis eller pressad potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckomeny v.11

Måndag: Spaghetti och bacon Tisdag: Pytt i panna, ägg och rödbetor Onsdag: Flygande Jacob och ris Torsdag:  Kycklingbollar med chiliflake...