Fisk med räkor (5-6 portioner)
1 block torsk
4 portioner lax
5 dl creme fraiche
275 gram räkost (en tub )
1 dl fryst dill
salt
1 block torsk
4 portioner lax
5 dl creme fraiche
275 gram räkost (en tub )
1 dl fryst dill
salt
peppar
2 dl riven lagrad ost
ev. färska räkor till garnering
2 dl riven lagrad ost
ev. färska räkor till garnering
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär upp den tinade fisken i kuber cirka 1x1 cm och lägg dem i en ugnsfast form.
Mät upp creme fraiche, räkost, dill i en skål och rör ihop till en slät sås. Krydda med lite salt & peppar.
Fördela såsen över fisken och ställ in i ugnen cirka 20 minuter. Efter halva tiden tar du ut gratängen och lägger på osten så den hinner smälta.
Serveras med
pressad potatis eller potatismos. Garnera ev med färska räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar